Op bso DE BIZONS staan ontspanning en plezier voorop. De kinderen hebben er al een hele schooldag opzitten zodra ze 's middags bij ons komen. Op bso DE BIZONS mogen kinderen genieten en ontspannen. We bootsen de thuissituatie zoveel mogelijk na. 's Middags drinken we samen een kopje thee o.i.d. en eten we fruit en een klein koekje. We zitten gezellig bij elkaar en kunnen ons verhaal vertellen na een drukke schooldag. Ook staat de moppenkruk klaar voor de kinderen die graag een mop willen vertellen. Daarna gaan we fijn spelen.  

De kinderen bepalen wat zij deze middag willen doen. Zij zijn immers vrij van school. Voor de kinderen die dat wensen liggen er tal van knutselmaterialen in de kast. Kinderen kunnen plakken, verven, kleien  of in de techniekhoek bezig.  Ook is er voldoende speelgoed. Zo kunnen de kinderen met poppen op barbies spelen, met lego of playmobiel, darten of een potje tafelvoetbal spelen, poolen, darten, tafeltennissen enz. De leidster biedt tussendoor andere acitiviteit aan, waarbij de kinderen zelf kiezen of ze hier bij aan willen sluiten of verder willen gaan met hun eigen vrije spel.  De leidster laat hierbij de keuze volledig aan het kind. Het ene kind speelt immers makkelijker zelf, terwijl het voor een ander kind moeilijk kan zijn om zelf iets te bedenken en zich gauwer verveelt. 

Dagelijks biedt onze leidster een (tafel)activiteit aan die ze samen met  de kinderen doet. Dat kan van een spel buiten zijn als bv blikspuit of verstoppertje, maar ook  samen (gezelschaps)spelletjes binnen als memory, ra ra wie/wat ben ik?, twister enz.  Kinderen die het leuk vinden, doen gezellig mee. Wie heerlijk speelt, speelt verder in zijn of haar spel. Ook is er de mogelijkheid om bezig te gaan met een werkstuk, spreekbeurt of het oefenen van tafels enz. Onze leidsters helpen de kinderen graag op weg. 

Bso De Bizons heeft in Loenen 2 locaties. Naast de hoofdlocatie aan de Hoofdweg, zijn wij per 5 december 2016 gestart met een tweede locatie in Loenen bij basisschool de Tweede Stee.

Copyright © 2016. All Rights Reserved.