De Tussenschoolse Opvang van K.O.O. De Wigwam moet een gezellig uurtje worden. Kinderen moeten in dit uurtje even "loskomen" van school en even kunnen ontspannen. Er moet worden gegeten en gedronken en er moet kunnen worden gespeeld. Op de TSO van K.O.O. De Wigwam eten overblijfvrijwilligers met uw kind. Er zal dagelijks een  extra pedagogisch medewerker (dagverantwoordelijke) van K.O.O. De Wigwam aanwezig zijn. Zij heeft een coördinerende functie en zal aansturen waar nodig. De overblijfvrijwilligers kunnen daglijks beroep doen op onze dagverantwoordelijke. 

Om orde te houden zullen wij op drukke dagen de groepen gaan splitsen. De jongste kinderen eten eerst (van 12.00-12.30 uur). Zij gaan gezellig met een overblijfvrijwilliger eten in een lokaal of in onze bso ruimte. Vooraf gaan de kinderen naar het toilet en wassen de handen. Als de kinderen klaar zijn met eten, wacht de groep even op elkaar. Zijn wij eerder klaar dan lezen wij in het lokaal even een boekje, vertellen moppen of doen even een spelletje. Om 12.30 uur gaan de kinderen met hun overblijfvrijwilliger naar buiten. Bij slecht weer mogen de kinderen in de prachtige bso hal spelen. Ook mag er een rustig spelletje worden gedaan in een lokaal. De overblijfvrijwilliger communiceert waar de kinderen mogen zijn. 

Kinderen die om een bepaalde reden een keer niet naar buiten kunnen, b.v. in verband met een allergie (uw kind kan bv niet lopen doordat het gestoken is door een insect), daarvan moeten de ouders dit voortijdig doorgeven middels een mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), telefoontje naar de directie (Alida of Tim) of overleg met de pedagogisch mederker van die dag. Wij zoeken dan naar een passende oplossing. Een oplossing kan zijn dat uw kind dan een keer met één vriendje/vriendinnetje binnen mag spelen. 

De oudste kinderen zullen van 12.00-12.30 uur, onder toezicht van hun overblijfvrijwilliger, eerst buiten gaan spelen. Om 12.30 uur gaan zij een broodje eten en wat drinken. Om 12.55 zullen zij met hun overblijfvrijwilliger wederom naar buiten gaan, zodat zij het laatste kwartier ook nog even buiten kunnen spelen. Ook deze groep wacht op elkaar. En net als de kleinsten kunnen zij ook eerst even lezen of een spelletje doen als zij eerder klaar zijn. Kinderen vinden het vaak erg gezellig om met elkaar al galgje te spelen. We maken er samen een gezellige overblijf van.

Visie: Omdat wij rust en orde willen houden, hebben wij er voor gekozen om de groepen te splitsen. In de praktijk zal blijken dat meestal de onderbouw groepen tegelijk pauze hebben en eerst hun broodje eten. De bovenbouw groepen spelen dan eerst buiten en starten op 12.30 uur met het eten van hun broodje. Zijn zij klaar met eten, dan kan er daarna nog fijn buiten gespeeld worden. U kunt zich voorstellen dat wanneer er op drukke dagen 60 kinderen komen en het een regenachtige dag is, het een chaos wordt als deze kinderen samen binnen moeten spelen. Door de groep te splitsen houden wij overzicht en is het voor de kinderen een stuk gezelliger. Hoe groter de groepen hoe meer ruzie er kan zijn. Dat proberen wij op deze manier zoveel mogelijk te voorkomen. Daarbij komt nog dat de kinderen om 13 uur nog even gezamenlijk kunnen spelen op het schoolplein. De andere kinderen die de TSO niet bezoeken mogen dan ook op het schoolplein komen. Ook zijn er dan weer leerkrachten van school aanwezig om ook de overige kinderen op te vangen. 

Tijdens de TSO mogen de kinderen spelen met het materiaal van de BSO. De kinderen kunnen voetballen, badmintonnen, tennissen, klossen lopen enz. Ook mogen de kinderen een eigen waveboard o.i.d. van thuis meenemen. 

Tijdens de overblijf gelden er regels voor uw kind. Deze zullen wij ophangen in de overblijflokalen en bespreken met de kinderen. Wij vinden dat er respect moet zijn voor elkaar. Zowel voor de kinderen als voor de overblijfvrijwilligers. Meer hierover en over de andere geldende regels leest u in het overblijfreglement. 

Wilt u erop letten dat u uw kind een gezonde voeding meegeeft? Snoep, chips en koolzuurhoudende dranken e.d. zijn niet toegestaan. Wilt u uw kind toch iets lekker meegeven, bedenk dan dat b.v. aardbeien, een wortel of een plak kaas gezond en verantwoord zijn. 

Bent u ondanks alles niet tevreden of wilt u iets melden, dan kunt u ten alle tijde contact opnemen met de directie (Tim of Alida). Wij zullen er dan direct naar gaan kijken en hopen dan spoedig met een oplossing te komen. Doordat onze lijnen kort zijn en u persoonlijk contact met ons op kunt nemen, kunnen wij snel schakelen. 

De TSO dagveranwoordelijken die op de C. van Leeuwenschool werken zijn Cisca, Ann en Alida. 

Wij wensen u en de kinderen een prettige tijd toe op onze TSO.

Copyright © 2016. All Rights Reserved.